Akhisar halkının yıllardır beklediği proje hızlandı.

Akhisar halkının yıllardır beklediği önemli bir proje, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun verdiği bilgilere göre, eski tren yolu alanında başlatılan...

Akhisar halkının yıllardır beklediği proje hızlandı.

Akhisar halkının yıllardır beklediği önemli bir proje,

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun verdiği bilgilere göre, eski tren yolu alanında başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Proje, bisiklet ve koşu yolları, peyzaj düzenlemeleri, bisiklet park istasyonları, spor ve dinlenme alanları, kafeler ve ara bağlantı yolları ile Akhisar’a yeni bir soluk kazandırmayı hedefliyor.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim vaatlerinden birisi olan Akhisar Eski Demiryolu Hattını Canlandırma Projesi’nde çalışmalar hız kazandı. Eski demiryolu hattının kent dışına kaldırılmasıyla boşalan alan yıllarca atıl vaziyette bekledikten sonra yeniden hayat buluyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu’ndan başlayacak olan bu yeni kent damarı, önemli noktaları birbirine bağlayacak şekilde planlanıyor. Proje kapsamında, Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Alanı, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Akhisar Otogarı gibi merkezi yerler bisiklet ve yürüyüş yollarıyla birbirine bağlanacak. Ayrıca yıllardır şehrin merkezindeki kötü görüntü de ortadan kalkacak. Bu güzergâh, Manisa-İstanbul karayolu üzerinden devam ederek Akhisar’ın ana çıkış noktası olan Novada Alışveriş Merkezi’ne kadar uzanacak.

“AKHİSAR’IMIZI GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN HİÇ DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, projenin Akhisar’ın çehresini değiştireceğini ve şehre modern bir görünüm kazandıracağını belirtti.

"Mazeret değil icraat üretiyor, verdiğimiz tüm sözleri tek tek tutuyoruz" diyerek sözlerine başlayan Başkan Dutlulu,  Akhisar’ı güzelleştirmek ve halkın yaşam kalitesini artırmak için durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Dutlulu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar halkımızın yıllardır özlemini duyduğu eski tren yolu alanında çalışmaları hızlandırdı. Bisiklet yolu, koşu yolu ve peyzaj düzenlemeleri, bisiklet park istasyonları, spor ve dinlenme alanları, kafeler ve ara bağlantı yolları ile yeniden hayat bulacak projemiz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulundan başlayıp Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Alanı, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Akhisar Otogarı gibi önemli noktaları birbirine bağlayan bir kent damarı olacak şekilde Manisa-İstanbul karayolu üzerinden devam ederek Akhisar’ın ana yol üzerindeki çıkış noktası olan Novada Alışveriş Merkezi birleşiminde son bulacak. Akhisar’ımızı güzelleştirmek için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Akhisar’ın  uzun zamandır özlemini çektiği bu proje, halkın sosyal yaşamını zenginleştirecek ve kentin çehresini modernleştirecek önemli bir adım olacak.